The only way to do great work is to love what you do
WERKWIJZE

In iedere fotoreportage steek ik onwijs veel enthousiasme, aandacht en tijd. Ik heb enorm veel liefde voor het vak en werk met volledige toewijding aan jullie reportage. Het is voor mij een uitdaging steeds weer de mooiste beelden te maken. Iedere reportage kent zijn eigen werkwijze:

Bruidsreportage

JA! IK WIL heel graag jullie bruiloft fotograferen! Jullie bruiloft gaat geweldig worden en dat wil je natuurlijk prachtig in beeld gebracht hebben. Geen poespas maar gewoon zoals de dag is: júllie dag.

 

Tijdens jullie dag leg ik alle grote momenten vast maar juist ook de kleine momentjes, dingen die jullie tijdens de dag misschien niet eens opgevallen zijn. Alle foto’s bij elkaar zorgen voor een prachtig beeldend verhaal van jullie bruiloft. Een fantastische herinnering aan een nog mooiere dag!  Poseren en ‘say cheese’-achtige taferelen zijn niet mijn ding, echte emoties, puur en oprecht, daar ga ik voor.

Kennismaken

Spreekt de stijl van mijn fotografie jullie aan? Tof! Laten we samen afspreken om elkaar wat beter te leren kennen. Want een goede klik tussen jullie als bruidspaar en mij als fotografe is superbelangrijk. Jullie moeten echt jezelf kunnen zijn tijdens zo’n dag, ook als er een fotografe rondloopt. Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek nemen we de dag door en bespreken we al jullie wensen. Ik kan jullie veel tips geven tijdens de voorbereidingen van jullie trouwdag, in welke valkuilen je niet moet trappen en ik kan wellicht nog aanvullende suggesties geven waar jullie zelf niet aan hebben gedacht. Daarnaast krijgen jullie tijdens een kennismakingsgesprek de mogelijkheid om reportages en albums te bekijken.

Offerte & Boeking

Na ons gesprek maak ik voor jullie een uitgebreide offerte. Als jullie een goed gevoel hebben bij mij als fotografe en de offerte aanspreekt gaan we over tot boeking. Ik stuur jullie een boekingsdocument met daarin: de planning, het door jullie gekozen pakket + eventuele extra's en de aanbetalingsfactuur (30% van het totaalbedrag). Op dit boekingsdocument zijn mijn algemene voorwaarden van kracht. Zodra de aanbetaling is voldaan is de datum definitief geblokt in mijn agenda.

Whatsappen

Ik maak een Whats App groep aan voor ons drieën zodat als er tussentijds vragen zijn jullie ze altijd kunnen stellen.

Puntjes op de 'i'

Enkele dagen voor de bruiloft spreken we af om de dag nog een keer goed door te nemen.

Tijdens de bruiloft

Ik heb er zin in! Ik sta de hele dag op scherp om alle mooie momenten voor jullie vast te leggen. Tijdens de shoot van jullie tweetjes op locatie zal ik op een zo min mogelijk geposeerde wijze te werk gaan. Ik vind het vooral belangrijk dat jullie genieten van elkaar! We maken er een gezellige sessie van en ik probeer dat op een ongedwongen manier te doen.</p> <p>Gedurende het geboekte aantal uren leg ik alles met veel enthousiasme, professionaliteit en gedrevenheid vast, de leuke maar ook de serieuze dingen. Van jullie verwacht ik dat de omstandigheden voor mij goed zijn om mijn werk te kunnen doen. Als jullie met z’n allen gaan lunchen/dineren vind ik het prettig ook iets te mogen eten en drinken zodat ik niet halverwege de dag omval. Ook een parkeerplaats vlakbij de trouwlocatie is noodzakelijk zodat ik direct uit de auto kan springen en jullie weer vast kan leggen.

The Day After

Een of soms twee dagen na jullie dag ontvang je digitaal alvast een paar sneak preview foto’s.

Online aftermovie

Ongeveer twee weken na jullie trouwdag zet ik een prachtige online aftermovie met een compilatie foto’s van jullie dag op mijn website. De muziek voor onder het filmpje bepalen jullie zelf. Deze compilatie wordt later ook digitaal aangeleverd samen met alle bewerkte foto’s, zo heb je alles mooi bij elkaar. Let op: deze online aftermovie wordt alleen gemaakt als er toestemming is gegeven door jullie om de video online op mijn website te publiceren.

Album

Ongeveer zes weken na jullie bruiloft ontvangen jullie digitaal een voorstel van jullie fotoalbum. Deze zal ik geheel naar eigen inzicht opmaken. Uiteraard hebben jullie inspraak, jullie krijgen de foto’s van de fotoshoot en de groepsfoto’s op uitzoekbladen meegestuurd zodat je samen kunt kijken of je foto’s wilt wisselen, vergroten, verkleinen etc. Ik stuur dus niet alle foto’s van de hele bruiloft mee maar als je een foto buiten de fotosessie of groepsfoto’s niet mooi vind kun je het tegen me zeggen en ga ik kijken wat ik kan doen! Als jullie je wijzigingen hebben doorgegeven ga ik het album aanpassen en stuur ik jullie een tweede proef. Als jullie akkoord zijn met het eindresultaat kan het album besteld worden. Dit zijn niet zomaar simpele albumpjes! Ik werk samen met, naar mijn mening, ‘s werelds beste leverancier van trouwalbums! Echt waar, geen grap! Check alvast wat foto’s bij fotoproducten maar kom ze vooral bij mij thuis bekijken.

Factuur

Zodra het album akkoord is ontvangen jullie de factuur, uiteraard is hier het aanbetaalde bedrag af gehaald. Als de factuur betaald is bestel ik het album. De levertijd van het album is meestal ongeveer 4 weken.

Ophalen van de foto's

De tijd dat het album bij de drukker is gebruik ik om al jullie foto’s te verwerken. Als het album bij mij binnen is geef ik jullie een seintje zodat je alles tegelijkertijd kunt komen ophalen. Heel leuk om jullie dan weer even te zien en te kletsen!

Nagenieten

Het echte nagenieten kan gaan beginnen. Met de prachtige reportage kunnen jullie samen met familie en vrienden de dag steeds weer gaan herbeleven!

Fotoreportages

Afspraak maken

Plan je afspraak op tijd in! Mijn agenda laat het meestal niet toe om een paar dagen na je aanvraag al te fotograferen.

Tijdens de shoot

Of je nu bij mij komt voor een foto van je kids, je zwangere buik of een familiefoto 1 ding is altijd hetzelfde: ik hou niet van stijve geposeerde foto’s. Dat is een van de redenen waarom ik nagenoeg geen gebruik maak van een fotostudio. Een grote lamp op je neus, je continu bewust zijn dat er een camera op je gericht is, persoonlijk krijg ik het daar ontzettend benauwd van. We gaan naar een mooie locatie, wandelen wat rond, maken een kletspraatje, spelen af en toe een spelletje en voor je het weet heb je een onwijs gezellige shoot achter de rug zonder het gevoel te hebben dat je continu geposeerd hebt. De locatie bespreken we vooraf, bij slecht weer of regen neem ik een paar dagen voor de shoot contact met je op om te kijken of we een alternatieve locatie of datum kunnen regelen.</p> <p>De enige reportages waar ik wel gebruik maak van mijn fotostudio is bij newborns en baby’s. Deze kleintjes wil ik lekker puur vast kunnen leggen en dan heb ik niet heel veel meer nodig dan een paar kleedjes en een mooie witte achtergrond.

Na de shoot

Als de fotoshoot voorbij is ga ik alle foto’s zorgvuldig uitzoeken. Ik bewerk ze in mijn eigen stijl en jullie ontvangen na ongeveer 2 weken een galerij. In deze galerij staan alle geselecteerde foto’s en een voorstel van het fotoalbum dat je bij de shoot krijgt. Je kunt aan mij doorgeven of je het album zo mooi vindt of wellicht nog iets wilt wijzigen. Daarnaast heb je de keuze het pakket uit te breiden met fotoproducten of digitale bestanden. Voor prijzen en mogelijkheden kijk even onder het kopje ‘tarieven’.

Zakelijk reportages

Een mooie bedrijfsreportage die het verhaal van jouw business perfect overbrengt. Geen saaie recht-toe-recht aan beelden maar een mooie sfeer vastgelegd zodat je je kunt onderscheiden van de concurrent. De foto’s kunnen in overleg gebruikt worden voor o.a. jullie website/webshop, folders, advertenties etc.

 

Neem contact op met me op zodat we samen kunnen bespreken wat jullie wensen en mijn mogelijkheden zijn. Ik denk graag met jullie mee en maak graag een passende offerte voor jullie. Ik werk regelmatig samen met diverse grafische bureaus zoals Juli Ontwerpburo (www.juliontwerpburo.nl) en Ouweland Ontwerp (www.ouwelandontwerp.nl)

Bekijk hier mijn laatste werk

Recente projecten

Interesse? Stuur dan even een e-mail!